ko smo mi?

Ko smo mi?

Mioni, fabrika mineralne vode i gaziranih pića jedna je od najsavremenijih fabrika vode u regionu koja se od 2007. bavi flaširanjem prirodne mineralne vode i gaziranih pića. Pozicionirana u podnožju planine Maljen, u Mionici, fabrika ima 6 zasebnih linija za punjenje PET ambalaže i stakla, različite zapremine od 0,25l do 6l. Fabrika proizvodi negaziranu i gaziranu vodu pod sopstvenim brendom Aqua Gala, i bavi se uslužnim punjenjem negazirane i gazirane vode kao i osvežavajućih bezalkoholnih pića, za trgovinske lance.

Mioni3

naša misija i vizija

Misija kompanije MIONI je obezbeđenje proizvoda koji ispunjavaju zahteve, potrebe i očekivanja korisnika, zahteve zakona i drugih normativnih dokumenata.

Vizija kompanije MIONI je da stalnim razvojem proizvodnih kapaciteta i poboljšavanjem kvaliteta proizvoda, osvoji nova tržišta i postane lider na Balkanu.

Naše vrednosti

nAŠA ISTORIJA

XV vek
Istorija sela Ključ

Kraj Mionice, u selu Ključ, još u XV veku, izgrađena je srednjovekovna nekropola, Velimirovi dvori, koja je tri veka kasnije i proglašena za spomenik kulture od velikog značaja za Srbiju. Danas, pamtimo samo legendu o nastanku impozantnog spomenika. Prema istoj, vazal sultana, Velimir, učestvuje u bici pod Beogradom, a za svoje zasluge dobija na upravu selo Ključ i još nekoliko sela, gde u Ključu gradi svoje “dvore” i upravlja tim posedom. Nekoliko vekova kasnije, Mionica postaje značajan, kulturni i turistički deo Srbije, poznat pre svega po termalnim vodama i lekovitom blatu, kao i prirodom koja je okružuje.  

XVIII vek
Mionički izvor

Mionički izvor, otkriven krajem 18. veka, daje vodu izuzetnog kvaliteta zahvaljujući višegodišnjoj prirodnoj filtraciji kroz slojeve granita i krečnjaka sa obronaka planine Maljen. 

2007.
Otvaranje fabrike

Fabrika Mioni sagrađena je i svečano otvorena 2007. godine u kompleksu ukupne površine od 10 ha. Bunari kapaciteta 20 l/s sa koga se crpi voda koja se flašira pod sopstvenim brendom Aqua Gala obezbeđeni su u krugu fabrike Mioni i nalaze se na dubini od 186 m. Basen voda odakle se crpi Aqua Gala spada u izvore netaknute prirode, s obzirom na to da u trenutku nastanka ovog vodenog basena civilizacija nije ostavila nikakvog uticaja na prirodu koji je mogao da utiče na kvalitet vode. U okviru fabrike, instalirane su dve linije za flaširanje vode Aqua Gala, nemačke tehnologije, koje su postavile nove standarde kvaliteta na domaćem tržištu - linija za proizvodnju mineralne negazirane vode u PET ambalaži kapaciteta 12.000 b/h i linija za proizvodnju mineralne negazirane vode u staklenoj ambalaži kapaciteta 6.000 b/h.

2008.
Pokretanje linije za punjenje balona

Proširuje se proizvodnja uvođenjem balon pakovanja od 6 l, koje se flašira na novoj Thomason machinery liniji za punjenje balona kapaciteta 1.000 b/h.

2009.
Početak proizvodnje prvog Private Label proizvoda

Mioni počinje sa uslužnom proizvodnjom negazirane vode za ritejlere. Prvi Private Label proizvod pod brendom Premia 1,5 l u PET pakovanju izašao je iz proizvodnje u septembru te godine. 

2013.
Proširivanje uslužnog punjenja Private Label proizvoda na pakovanja od 18,9l

Kompanija počinje sa uslužnim punjenjem pakovanja od 18,9 l za watercooler aparate.

2014.
Početak proizvodnje Aqua Gala gazirane vode

Proizvodni asortiman Mionija, proširuje se uvođenjem gazirane vode Aqua Gala, koja se puni u PET i staklenoj ambalaži. 

2017.
Nova linija za gaziranu vodu

Kupovina nove linije za proizvodnju gazirane vode i osvežavajućih bezalkoholnih pića (OBP) proizvođača Sipakapaciteta 9000 b/h unapređuje dosadašnju proizvodnju gazirane vode i omogućuje ulazak u kategoriju gaziranih pića. Instaliranjem i puštanjem u rad sirupane, Mioni dodatno proširuje svoj proizvodni asortiman 

2020.
Unapređenje proizvodnih kapaciteta

Instaliranjem nove King machine linije za proizvodnju balona od 6 l kapacitet proizvodnje dupliran je proizvodni kapacitet linije, na 2.000 b/h. Pridodata je i nova proizvodna Krones linija za gaziranu vodu i OBP, kapaciteta 9.000 b/h.

2021.
Volumenski, Mioni preuzima 4. mestu proizvođača vode u Srbiji

Sa portfolijom od 83 artikla, 22 pod Aqua Gala brendom i 61 Private Label proizvoda koji se flaširaju u fabrici, kompanija po volumenu preuzima četvrto mesto proizvođača vode u Srbiji i postaje jedna od vodećih za proizvodnju private label proizvoda u kategoriji vode i osvežavajućih bezalkoholnih pića.

2022.
Proširenje linije za flaširanje balona

Instaliranje nove linije za flaširanje balona, kapaciteta 3.600 b/h koja predstavlja najmoderniju liniju ovog tipa u Srbiji. Proširenjem postrojenja za pripremu pića, kao i brojnim ulaganjima u tehničko-tehnološka unapređenja, kompanija nastavlja razvoj svojih proizvodnih mogućnosti i kvaliteta usluge koju pruža svojim partnerima.

KARIJERA

Postani deo našeg tima! 

Svaki zaposleni kompanije Mioni predstavlja ključan element u postizanju uspeha. Zbog toga pridajemo veliki značaj zadovoljstvu, dobrobiti i profesionalnom razvoju naših zaposlenih, kao i građenju zdravog radnog okruženja i snažnog timskog duha. U ostvarenju tog cilja, oslanjamo se na najnovije metode i alate kako bismo obezbedili savremen, fer, objektivan i prijatan proces selekcije u skladu sa karakteristikama kandidata i zahtevima pozicije.

Sa ciljem da podržimo naše zaposlene, nudimo obuke koje će doprineti razvoju veština, pružamo podršku roditeljima, a zaposleni mogu da se pridruže i trkačkom timu Delte.
Ukoliko želite da budete deo našeg tima, pogledajte otvorene pozicije ispod. Ukoliko su Vaše kvalifikacije u skladu sa našim trenutnim potrebama, kontaktiraćemo Vas.

Pošaljite nam CV na office@mioni.rs

Otvorene pozicije:

Zaduženja: 
 • Rukuje i radi na mašinama i uređajima na liniji za proizvodnju
 • Sprovodi utvrđeni tehnološki postupak
 • Vodi računa o kvantitetu i kvalitetu primljene, uskladištene i otpremljene robe
 • Prati CCP i vodi evidenciju
 • Stara se o higijeni radnog prostora i opreme
Uslovi: 
 • Poželjno prethodno radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima
 • Osnovno poznavanje rada na računaru
Pročitaj više: ovde
Zaduženja:
 • Vodi računa o stanju sredstava i uređaja sa stanovišta tehničke ispravnosti
 • Zadužen je za blagovremenu nabavku rezervnih delova
 • Organizuje, koordinira i prati rad internih i eksternih izvršilaca u oblasti održavanja
 • Sprovodi aktivnosti preventivnog održavanja na osnovu HACCP plana
 • Zadužen je za otklanjanje manjih kvarova
 • Zadužen je za dokumentaciju iz svog domena rada
Uslovi: 
 •  SSS, VSS (mašinska i tehnička struka)
 • Poželjno prethodno radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima
Pročitaj više: ovde
Zaduženja:
 • Zadužen je za prevoz, utovar i istovar robe viljuškarom i manipulaciju paletama
 •  Zadužen je za slaganje robe na palete prilikom komisioniranja, istovara i prepakivanja
 •  Vodi računa o rokovima i lomljivosti robe
 •  Vodi računa o ispravnosti i pravovremenom servisiranju viljuškara
 • Stara se o bezbednosti zaposlenih i potrošača prema propisima o unutrašnjem transportu
Uslovi:
 • Minimum 6 meseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima
 • Posedovanje sertifikata za upravljanje viljuškarom
Pročitaj više: ovde

CSR

Fabrika Mioni poštuje i sledi principe održivog razvoja koji imaju za cilj unapređenje poslovanja i razvoj društvene zajednice.

Kao članica Delta Holdinga, obuhvaćena je strategijom usmerenom ka daljem razvoju kompanije, a u skladu sa ciljevima održivog razvoja definisanih agendom 2030 Ujedinjenih nacija.

Aktivnosti i ostvareni napredak u pogledu praksi održivog poslovanja fabrike Mioni objavljuju se jednom godišnje od 2008. godine u izveštaju o održivom poslovanju kompanije Delta Holding.